The Ellinikon

Σχετικά με την εταιρεία

Powered by LAMDA Development

Η LAMDA Development συνάπτει συνεργασίες με εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας για το The Ellinikon, τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία της Ελλάδας.

Η LAMDA Development εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Αναγνωρισμένη ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα των εμπορικών κέντρων, το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο εκτείνεται στους τομείς των εμπορικών, οικιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η LAMDA Development είναι μέλος του Ομίλου Λάτση.

Η διοικητική ομάδα του The Ellinikon

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος, Lamda Development

Ο Οδυσσέας Αθανασίου κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη LAMDA Development για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχει πολυετή εμπειρία σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην 9ετη καριέρα του στις Η.Π.Α., εργάστηκε για την Ernst & Young και την Emerson Electric. Έχει διατελέσει CFO Δυτικής Ευρώπης στην Βαrilla με έδρα το Παρίσι , CFO στη Diageo Hellas Ελλάδα-Τουρκία ΗUB και Οικονομικός Διευθυντής Ελλάδος στην τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin. Ο κ. Αθανασίου είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΒ, του ΣΕΛΠΕ, της Συμμαχίας για την Ελλάδα (ιδρυτικό μέλος) και μέλος της επιτροπής του TEDX Academy Ελλάδος.

Θεόδωρος Α. Γαβριηλίδης

Chief Investment Officer

Ο Θεόδωρος Γαβριηλίδης, MRICS, εργάζεται στην LAMDA Development από το 2003 (με εξαίρεση το διάστημα 2009-2014), στην οποία κατέχει τη θέση του Chief Investment Officer.

Κατά το διάστημα 2009-2014, ο κ. Γαβριηλίδης κατείχε τις θέσεις του Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της REDS A.E. (μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), του Senior Project Manager στο ΤΑΙΠΕΔ και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ. Πριν από τη θητεία του στην LAMDA Development, είχε εργαστεί στην J&P Overseas Ltd και στην Bovis Lend Lease. O κ. Γαβριηλίδης κατέχει ΜΒΑ από το MIT Sloan School of Management και δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, από το ΑΠΘ, ενώ είναι υπότροφος των Ιδρυμάτων Λάτση, Ωνάση και Fulbright.

Χάρης Γκορίτσας

Chief Financial Officer

Ο Χάρης Γκορίτσας είναι Chief Financial Officer στην LAMDA Development.

Έχει πάνω από 25 έτη εμπειρία σε Οικονομικές Διευθύνσεις εταιριών παροχής ελεγκτικών υπηρεσιών, καταναλωτικών προϊόντων και βιομηχανικής παραγωγής. Ξεκίνησε την καριέρα του σε Ελεγκτική εταιρία, ενώ πριν την εργασία του στην LAMDA Development, εργάστηκε ως Chief Financial Officer του Ομίλου Frigoglass, ως Pricing Director Ευρώπης και Περιφερειακός Οικονομικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Diageo, ως Financial Controller και ως Οικονομικός Διευθυντής Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης στην The Coca-Cola Company. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος MBA από το ALBA Graduate Business School.

Δημήτρης Καραστογιάννης

Chief Corporate Affairs & Business Development Officer

Ο Δημήτρης Καραστογιάννης ξεκίνησε να εργάζεται στη LAMDA Development από τον Φεβρουάριο του 2019 και κατέχει τη θέση του Chief Corporate Affairs & Business Development Officer.

Πριν τη LAMDA Development, εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG ECFIN, DG GROW) ως μέλος της ομάδας που ήταν αρμόδια για το σχεδιασμό και την παρακολούθηση υλοποίησης των Προγραμμάτων Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας. Επίσης, στο παρελθόν, εργάστηκε ως συνεργάτης δικηγόρος σε κορυφαίες δικηγορικές εταιρίες στις Βρυξέλλες και την Αθήνα. Έχει σπουδάσει νομικά (LL.B.) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (UK). Κατέχει Δίπλωμα με εξειδίκευση στα Οικονομικά Ανταγωνισμού (Antitrust Economics) από το King's College London (Ηνωμένο Βασίλειο). Επίσης, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Δημήτριος Κίτσιος

Chief Controls Officer

Ο Δημήτριος Κίτσιος είναι Chief Controls Officer στην Lamda Development.

Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακά έργα στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Βόρεια Αμερική στους τομείς Real Estate, Ενέργειας, Αεροπορικής Βιομηχανίας και Πετρελαιοειδών. Πριν την εργασία του στην LAMDA Development, εργάστηκε μεταξύ άλλων στην Archirodon Group σε Διευθυντικούς ρόλους στο Project & Programme Management, στην Parsons Corporation ως Programme Director, στην Damac Properties ως Vice President- Risk & Planning και τελευταία στην Musanada ως Performance Monitoring Director . Ο κ. Κίτσιος είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κάτοχος MSc σε Construction Engineering & Management από το Stanford University.

Marlon Saab

Chief Programme Management and Infrastructure Officer

Ο Marlon Saab είναι Chief Programme Management and Infrastructure Officer της Lamda Development.

Έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και κατασκευή πολεοδομικών έργων και ακινήτων, συνεργαζόμενος με μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, σε μεγάλης κλίμακας πολεοδομικών αναπτύξεων, οικοδομικά έργα και έργα υποδομής. Κατέχει βαθιά γνώση ολόκληρου του κύκλου ζωής μιας επενδυτικής ανάπτυξης από τον σχεδιασμό, την κατασκευή, μέχρι και την διαχείριση του ακινήτου. Ο Mάρλον εντάχθηκε στον Όμιλο Λάτση το 2015 και πριν από αυτό εργάστηκε για τον αναπτυξιακό τομέα της Barwa Real Estate καθώς και για το έργο The Pearl στο Κατάρ.
Είναι κάτοχος Master in Architecture από το Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και MBA από το ESCP στο Παρίσι.

Μελίνα Παΐζη

Chief Development & Investment Portfolio Officer

Η Μελίνα Παΐζη είναι Chief Development & Investment Portfolio Officer του ομίλου LAMDA Development για το έργο του Ελληνικού.

Διαθέτει πάνω από 23 έτη εμπειρίας σε θέσεις General Management, Retail και Marketing σε πολυεθνικούς ομίλους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, όπως ΜcArthurGlen Group, The Coca-Cola Company, Τoyota και L’Oreal. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος ΜBA από το Bocconi School of Management στο Μιλάνο.

Αγγελική Τούζιου

Διευθύντρια Ανάπτυξης των Οικιστικών, Αθλητικών έργων καθώς και του Πύργου Μικτών Χρήσεων

Η Αγγελική Τούζιου, εργάζεται στην LAMDA Development από το 2003, στην οποία κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Ανάπτυξης των Οικιστικών, Αθλητικών έργων καθώς και του Πύργου Μικτών Χρήσεων.

Κατά το διάστημα της πορείας της στη Lamda Development, κατείχε σημαντικές θέσεις στη μελέτη και διαχείριση της κατασκευής των εμπορικών κέντρων (The Mall Athens, Golden Hall), στο τμήμα ανάπτυξης έργων στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Σερβία), ενώ από το 2012 ασχολήθηκε αποκλειστικά με το Έργο του Ελληνικού. Πριν από τη θητεία της στην LAMDA Development, είχε εργαστεί στην Freyssinet (εταιρία του Ομίλου VINCI) στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Η κα Τούζιου έχει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από τo University College London και MSc DIC από το Imperial College London.

Οι συνεργάτες μας στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη

Lead Masterplanner

Foster + Partners Limited

Αρχιτέκτονας τοπίου

SKAPE Ltd

Σύμβουλοι Διαχείρισης Έργου

Hill International, Inc.
ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.

Αρχιτέκτονες και Σχεδιαστές

Tombazis & Associates Architects
Urban Environmental Reformations S.A.
DECATHLON S.A.

Σύμβουλοι Διαχείρισης Σχεδιασμού

RACE Consulting Engineers LP

Σύμβουλοι Μηχανικοί

ΤΕΚΕΜ S.A.
LDK Consultants
DENCO TRANSPORT ENGINEERS Ltd
HYDROMENT – ENGINEERING CONSULTANTS S.A.
KANON CONSULTING
DOMI S.A.
National Technical University of Athens
Hydroexigiantiki Consulting Engineers

Σύμβουλοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης

Antipollution S.A.
Atelier Ten Ltd.
Buro Happold Ltd.
Doxiadis+ Ltd.
Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
Echmes Ltd.
Enveco S.A.
Envirosys Ltd.
Ernst & Young Hellas S.A.
IDOM Inc.
INNOVECO Engineers & Consultants
INTERGEO Environmental Technology Ltd.
Mace-Jacobs JV
Macro Design Studio Srl.
PricewaterhouseCoopers S.A.
TEKMON P.C.
TÜV AUSTRIA Hellas Ltd.
ZEB - Zero Energy Building S.A.

Σύμβουλοι Μηχανικοί Παράκτιων Έργων

Rogan Associates
ΜΑRΝΕΤ S.A

Σύμβουλοι Μηχανικοί Γεωτεχνικών Έργων

Edafomichaniki S.A.
National Observatory of Athens
Langan Engineering and Environmental Services, Inc.
Geotopos S.A.
GEOTECH Ltd
ΧΥΖ G.P.

Άλλοι Συνεργάτες

SLM Services
Ergonomia S.A.
I.B.VASIS P.C.

Γίνετε μέλος της ομάδας του The Ellinikon

Στο The Ellinikon θα γίνετε μέλος μιας ομάδας έμπειρων επαγγελματιών, οι οποίοι συνεργάζονται στενά για να δημιουργήσουν ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Ενημερωθείτε για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ

Δημιουργήστε το δικό σας προφίλ υποψηφίου εδώ

Γίνετε μέλος της ομάδας του The Ellinikon
Επικοινωνία Νέα