The Ellinikon
Το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στην Ευρώπη | The Ellinikon

The Ellinikon Park
Το δικό σας «πράσινο» όνειρο

Εξερευνήστε το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στην Ευρώπη.

Απολαύστε τη μαγεία του πράσινου τοπίου.

Το Πάρκο του Ελληνικού αποτελείται από 2.000.000 τ.μ. νέου καταπράσινου χώρου που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα έχει διαχρονική συνεισφορά στην ευημερία και την ποιότητα ζωής όλων των Αθηναίων.

Δεν πρόκειται για μια απλή πράσινη όαση, αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα παραλιακά πάρκα παγκοσμίως – που θα ανταγωνίζεται επάξια τα μεγάλα αστικά πάρκα της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Το Πάρκο του Ελληνικού θα είναι ανοικτό σε όλους και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολιτιστικά δρώμενα, αθλητισμό και αναψυχή, δημόσια υγεία και προσωπική ευημερία.

Ένας ξεχωριστός προορισμός, μια καθημερινή ανάπαυλα ή ένας ευχάριστος περίπατος μέχρι το γραφείο – σε κάθε περίπτωση, το Πάρκο του Ελληνικού θα μεταμορφώσει τον τρόπο ζωής, εργασίας και ψυχαγωγίας σας.

Χαλαρώστε στο Πάρκο του Ελληνικού.

Αφεθείτε σε ένα νέο μαγευτικό περιβάλλον.

Μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και δίπλα στη θαλασσινή αύρα, το Πάρκο του Ελληνικού θα προσφέρει τον χώρο και την ενέργεια για αναζωογόνηση και επανασύνδεση με τη φύση.

Σχεδιάζουμε το Πάρκο με γνώμονα τη πολύτιμη για όλους μας σωματική και ψυχική ευεξία.

Αποφορτιστείτε και ανακτήστε τους φυσικούς ρυθμούς που χρειάζεται το σώμα και το πνεύμα σας. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να επανασυνδεθούμε με τη φύση.

Σε μόλις λίγα βήματα μακριά από τον σταθμό του μετρό και τις αθηναϊκές λεωφόρους, η βοή και ο συνωστισμός θα αρχίσουν να σβήνουν. Γυμναστείτε στις υπαίθριες εγκαταστάσεις μας ή βρείτε το δικό σας αγαπημένο σημείο για εξερεύνηση, περισυλλογή και χαλάρωση.

Ο δικός σας καταπράσινος παράδεισος στο The Ellinikon.

Ανακαλύψτε το Experience Park
Ανακαλύψτε το Experience Park
Χαλαρώστε στο Πάρκο του Ελληνικού.

Προπονηθείτε ή απλά ασκηθείτε.

Ένα νέο αθλητικό κέντρο για όλους.

Το Πάρκο του Ελληνικού θα θέσει ένα νέο πρότυπο στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους δημόσιους χώρους αναψυχής.

Η υπερσύγχρονη Αθλητική Περιοχή καλύπτει πάνω από 500.000 τ.μ., μεγάλο μέρος της οποίας είναι ανοικτοί χώροι πράσινου, ιδανικοί για άσκηση.

Το κοινό θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο, στίβο, κολύμβηση, τένις, μπάσκετ, πετοσφαίριση επί άμμου, γυμναστική και πολλές παιδικές χαρές.

Επίσης, η Αθλητική Περιοχή θα φιλοξενήσει ένα νέο κέντρο στίβου κατάλληλο να αναδείξει τους επόμενους Ολυμπιονίκες, αλλά και διαθέσιμο για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του The Ellinikon.

Προπονηθείτε ή απλά ασκηθείτε.

Περιπλανηθείτε σε απρόσμενα μονοπάτια.

Σε τοπία γεμάτα ζωή.

Το μέγεθος και η θέση του The Ellinikon επιτρέπουν απεριόριστες ευκαιρίες συναναστροφής και διασκέδασης εντός του Πάρκου, αναδεικνύοντας παράλληλα τα φυσικά χαρακτηριστικά της ακτογραμμής της Αθήνας.

Εκτός από την αναζωογόνηση του υπάρχοντος οικοσυστήματος, προβλέπονται και νέες δενδροφυτεύσεις – που ευνοούν τη βιοποικιλότητα και επιτυγχάνουν ένα θετικό ισοζύγιο άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την ανθεκτικότητα του ελληνικού περιβάλλοντος.

Το Πάρκο του Ελληνικού θα προσφέρει ένα δίκτυο μονοπατιών μήκους σχεδόν 50 χλμ. για ποδηλάτες και πεζούς, που θα διασχίζει ένα καταπράσινο τοπίο το οποίο θα εκτείνεται και στις παρακείμενες γειτονιές.

Τα μονοπάτια αυτά θα συνδέουν αρχαία της Κλασικής Εποχής και διατηρητέα κτίρια με κορυφαία κέντρα αθλητικών εκδηλώσεων, εκθεσιακούς πολυχώρους και ένα εκπληκτικό πάρκο σύγχρονης γλυπτικής.

Το σημείο αναφοράς σε αυτό το δίκτυο διαδρομών θα είναι ο Περίπατος των 2,6 χλμ. – ένας φαρδύς πεζόδρομος που θα εκτείνεται από την υπέροχη παραλία μέχρι τους καταπράσινους λόφους του The Ellinikon.

Επίσης, το Πάρκο θα φιλοξενεί σταθερά πληθώρα από δρώμενα – εποχιακές ανοικτές αγορές, μουσική του δρόμου, υπαίθριες δραστηριότητες – δηλαδή όλα τα στοιχεία για τα οποία φημίζονται τα σπουδαιότερα πάρκα στον κόσμο.

Περιπλανηθείτε σε απρόσμενα μονοπάτια.

Δημιουργήστε τη βάση σας στο The Ellinikon.

Γίνετε μέρος των αναπτυσσόμενων κοινοτήτων.

Το Πάρκο δεν θα προσφέρεται μόνο για μια ευχάριστη μέρα στη φύση, αλλά θα αποτελεί και το σπίτι χιλιάδων ανθρώπων στις νέες, ξεχωριστές γειτονιές του The Ellinikon.

Καθώς αναπτύσσεται το έργο, θα δημιουργηθεί ένα ευρύ φάσμα κατοικιών, που θα περιλαμβάνει 65 ζώνες δόμησης, με σύγχρονα διαμερίσματα διαφόρων μεγεθών και εσωτερικής διαρρύθμισης.

Δημιουργήστε τη βάση σας στο The Ellinikon.
Επικοινωνία