The Ellinikon

Ήλιος, Θάλασσα, Πόλη. Απολαύστε την τέχνη της ζωής στο The Ellinikon.

Ανακαλύψτε το The Ellinikon.

Ένας προορισμός για όλους.

Το The Ellinikon βρίσκεται ανάμεσα στον Υμηττό και τις παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας και αγκαλιάζεται από τον παλμό της μητροπολιτικής Αθήνας.

Τα 6.200.000 τ.μ. του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου του Ελληνικού θα μεταμορφωθούν σε ένα μοναδικό οικοσύστημα που θα αποτελείται από πολλές ξεχωριστές κοινότητες – η κάθε μία με τον δικό της χαρακτήρα.

Στη νότια πλευρά του The Ellinikon η ακτογραμμή των 3,5 χλμ αναπτύσσεται για να φιλοξενήσει έναν αναβαθμισμένο τρόπο ζωής αλλά και μοναδικές υπηρεσίες ψυχαγωγίας για το ευρύ κοινό.

Στην καρδιά του βρίσκεται το Πάρκο του Ελληνικού με έκταση 2.000.000 τ.μ. – το μεγαλύτερο παραλιακό πάρκο στην Ευρώπη κι ένα πραγματικό ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Ανακαλύψτε το The Ellinikon.

Βιώστε την εμπειρία του The Ellinikon.

Το Όραμά μας

Γνωρίστε το

Φόρτωση
Περιηγηθείτε

Η Ριβιέρα του Ελληνικού

Μια εμπειρία που συνδυάζει καταστήματα και αξιοθέατα, μια μαρίνα 400 θέσεων ελλιμενισμού, καινούριες κατοικίες, καθώς και μια ανανεωμένη παραλία.

Το Πάρκο του Ελληνικού

Το Πάρκο του Ελληνικού θα παρέχει απεριόριστες δυνατότητες συναναστροφής και ψυχαγωγίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τα φυσικά χαρακτηριστικά της ακτογραμμής της Αττικής.

Η Επιχειρηματική Περιοχή του Ελληνικού

Το The Ellinikon θα συνδυάζει το κύρος των πολυεθνικών εταιριών και τον δυναμισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη μεγάλη ποικιλία εμπορικών καταστημάτων.

Ζήστε σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

Νέα πρότυπα βιωσιμότητας για όλους.

Η έκταση και η τοποθεσία του Τhe Ellinikon προσφέρουν μια μοναδική και συναρπαστική ευκαιρία για την οικοδόμηση μιας νέας ελληνικής πόλης, σχεδιασμένης πάνω στις αρχές της βιωσιμότητας.

Όλα τα κτίρια θα πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα αειφορίας, έτσι ώστε να προάγουν την υγεία και ευεξία κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών.

Ο φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζει το σύνολο του έργου, θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, θα αυξήσει την απόδοση και θα ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο θα διατρέχουν διαδρομές για πεζούς και ποδήλατα, ενώ προβλέπονται παντού υποδομές για ηλεκτρικά οχήματα.

Το Πάρκο του Ελληνικού θα προστατεύει και θα προάγει τη βιοποικιλότητα, παρέχοντας παράλληλα ανοικτούς χώρους πράσινου όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Ζήστε σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

Αναζωογονηθείτε σωματικά και ψυχικά.

Ο απόλυτος προορισμός ευεξίας.

Από το απέραντο Πάρκο του Ελληνικού μέχρι τις ηλιόλουστες παραλίες μας, η φύση και η ευεξία αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο κάθε εμπειρίας στο The Ellinikon.

Εξερευνήστε μονοπάτια και διαδρομές πολλών χιλιομέτρων με τα πόδια ή το ποδήλατο. Βιώστε στιγμές γαλήνης και περισυλλογής στον κήπο Zen. Απολαύστε τον ήλιο στην παραλία – σε αργίες και διακοπές, ή απλώς στο μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά.

Διαλέξτε την αγαπημένη σας δραστηριότητα στην Αθλητική Περιοχή, η οποία προορίζεται να εξελιχθεί στον απόλυτο προορισμό για κάθε τύπου προπόνηση, μαθήματα γιόγκα και ένα ευρύ φάσμα ομαδικών αθλημάτων.

Αναζωογονηθείτε σωματικά και ψυχικά.

Κάντε μια νέα αρχή σε μια πιο «έξυπνη πόλη».

Ποιότητα ζωής, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Το The Ellinikon θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες αστικές αναπλάσεις τέτοιου μεγέθους που ενσωματώνουν ευθύς εξαρχής τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες «έξυπνης πόλης». Όλοι θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα αυτών των έξυπνων υποδομών.

Όλοι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στο The Ellinikon θα βιώνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και αποδοτικότητα, σε συνδυασμό με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν κορυφαίες υποδομές και βελτιωμένα δίκτυα συγκοινωνιών – με την Ελλάδα να αναδεικνύεται σε επίκεντρο ενός καινοτόμου και προοδευτικού τρόπου ζωής.

Κάντε μια νέα αρχή σε μια πιο «έξυπνη πόλη».

Το Ελληνικό: Μια ιστορική διαδρομή, Aπό την προϊστορία στο σήμερα

Ένα αφιέρωμα στον τόπο-σύμβολο του Ελληνικού

Από τα ίχνη της πρώτης κατοίκησης της περιοχής του Αγίου Κοσμά μέχρι τη σύγχρονη εποχή, το Ελληνικό αποτέλεσε έναν τόπο-σύμβολο, καθώς όχι μόνο φιλοξένησε τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του παλαιού αεροδρομίου, αλλά διαμόρφωσε τους ανθρώπους και τον πολιτισμό, ανά τα χρόνια. Ανακαλύψτε την πλούσια ιστορία του Ελληνικού και ενημερωθείτε για τα μελλοντικά σχέδια μέσα από το νέο βιβλίο “Το Ελληνικό: Μια ιστορική διαδρομή, Aπό την προϊστορία στο σήμερα”.

Δείτε το εδώ
Το Ελληνικό: Μια ιστορική διαδρομή, Aπό την προϊστορία στο σήμερα
Επικοινωνία