The Ellinikon

Little Athens

H Little Athens βρίσκεται δίπλα στο πάρκο και την παραλία, προσφέρει έξυπνες κατοικίες υψηλής αισθητικής από Έλληνες και διεθνείς αρχιτέκτονες, διαθέτοντας πληθώρα επιλογών σε καταστήματα, εστιατόρια και υπηρεσίες αναψυχής.

1000+ νέες κατοικίες

Σχεδιασμένες από εμβληματικούς Έλληνες και διεθνείς αρχιτέκτονες

Προνομιακή τοποθεσία

Σε κοντινή απόσταση από το The Ellinikon Park και την παραλία

Εμπορικές χρήσεις

Ευρεία γκάμα καταστημάτων, εστίασης και εγκαταστάσεων ευεξίας στη γειτονιά

Δυναμική κοινότητα

Εξαιρετική ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  1. PARK RISE
  2. PAVILION TERRACES
  3. PROMENADE HEIGHTS
  4. TRINITY GARDENS
  5. ATRIUM GARDENS

Ανακαλύψτε τις κατοικίες Little Athens

Park Rise

Το έργο είναι σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG) ως μια αλληλένδετη κοινότητα σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Little Athens, και οι 88 κατοικίες θα απολαμβάνουν εξαιρετική πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το The Ellinikon Park.

Bjarke Ingels Group

1-5 Υπνοδωμάτια

12 Όροφοι

Πιστοποίηση LEED

Ολοκλήρωση: Q3 2026

Pavilion Terraces

Ένα εμβληματικό συγκρότημα οργανικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο να εναρμονίζεται με τη φύση και τον περιβάλλοντα χώρο, ξεχωρίζει για τον απαράμιλλο σχεδιασμό των επτά κτιρίων που το απαρτίζουν. Η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, μια ανάσα από την παραλία, τον κεντρικό πεζόδρομο και το The Ellinikon Park, έχοντας άμεση πρόσβαση στις πολυάριθμες εγκαταστάσεις του The Ellinikon ενώ σε τμήμα του ισογείου του συγκροτήματος, θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και αναψυχής για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.

Αρχιτεκτονικό Γραφείο 314

1-5 Υπνοδωμάτια

5+1 Όροφοι

Ολοκλήρωση: Q4 2026

Promenade Heights

Εννέα κτίρια κυκλικού και ελλειπτικού σχεδιασμού διαχωρίζονται σε δύο συγκροτήματα από μια έκταση πλούσιας βλάστησης που συνδέεται άμεσα με το The Ellinikon Park. Η χρήση γήινων χρωμάτων, οι υφές στους τοίχους και τα σύγχρονα μοτίβα terrazzo, δημιουργούν ένα «ζεστό» και σύγχρονο σπίτι.

Αρχιτεκτονικό Γραφείο 314

1-4 Υπνοδωμάτια

5 Όροφοι

Ολοκλήρωση: Q4 2026

Atrium Gardens

Ένα εμβληματικό συγκρότημα οργανικής αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο να εναρμονίζεται με τη φύση και τον περιβάλλοντα χώρο, ξεχωρίζει για τον απαράμιλλο σχεδιασμό των τεσσάρων κτιρίων που το συνθέτουν. Η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, μια ανάσα από την παραλία, τον κεντρικό πεζόδρομο και το The Ellinikon Park, έχοντας άμεση πρόσβαση στις πολυάριθμες εγκαταστάσεις του The Ellinikon ενώ σε τμήμα του ισογείου του συγκροτήματος, υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και αναψυχής για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.

Deda & Architects

1-4 Υπνοδωμάτια

5 Όροφοι

Ολοκλήρωση: Q4 2026

Trinity Gardens

Αποτελούμενο από τρία κτίρια, το συγκεκριμένο έργο αποπνέει γαλήνη λόγω της γεωγραφικής του θέσης, καθώς είναι τοποθετημένο στο δυτικό άκρο του The Ellinikon. Παρέχει εύκολη πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα της γειτονιάς, στο The Ellinikon Park και βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα.

Tsolakis Architects

1-4 Υπνοδωμάτια

5 Όροφοι

Ολοκλήρωση: Q4 2026

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Γενικές Πληροφορίες για τη Little Athens
1. Είναι περιφραγμένη η Little Athens και τα οικιστικά της έργα;

Η Little Athens είναι μια γειτονιά, όπως κάθε άλλη στην Αθήνα και την Ελλάδα, ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους – έχει δημόσιους δρόμους, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους. Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στην περιοχή χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι διάφορες αναπτύξεις στη Little Athens μπορεί να έχουν χώρους προσβάσιμους σε όλους (π.χ. καταστήματα λιανικής, όπως σούπερ μάρκετ, καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους κ.λπ.) καθώς και χώρους που είναι προσβάσιμοι μόνο στους κατοίκους μιας ανάπτυξης και τους καλεσμένους τους, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητά τους.

2. Πότε είναι η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης της Little Athens;

Η Little Athens σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στις δύο πρώτες φάσεις του The Ellinikon, καθώς περιλαμβάνει πολλά οικόπεδα και καλύπτει μια ευρεία περιοχή. Η πρώτη φάση της Little Athens προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026 μαζί με την πλειοψηφία των υπόλοιπων έργων της πρώτης φάσης του The Ellinikon.

3. Ποια κατασκευαστική εταιρεία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Little Athens;

Δεδομένης της μεγάλης κλίμακας και των διαφορετικών φάσεων ανάπτυξης της Little Athens, θα υπάρχουν διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν τα έργα εντός της γειτονιάς. Η πρόσκληση, η αξιολόγηση και η επιλογή των κατασκευαστικών εταιρειών θα είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διεξαχθεί από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ, 100% θυγατρική εταιρεία της Lamda Development ΑΕ, όπου θα κληθούν να συμμετέχουν ελληνικές ή/και διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες, ανάλογα με τη φύση και την πολυπλοκότητα του κάθε έργου.

Γενικές Πληροφορίες για τα Διαμερίσματα
1. Τι ανέσεις μπορεί να βρει κάποιος σε κάθε οικιστικό έργο ή διαμέρισμα;

Ανάλογα με το έργο, ορισμένα διαμερίσματα διαθέτουν αποκλειστικές χρήσεις κήπων στο ισόγειο, roof garden, ιδιωτικές πισίνες ή τζακούζι. Σε ορισμένα έργα, υπάρχουν επίσης ανέσεις που προορίζονται για κοινή χρήση όλων των κατοίκων του έργου αυτού, όπως γυμναστήριο, πισίνα ή χώροι αναψυχής. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος. Όσον αφορά τους χώρους κοινής χρήσης όλων των κατοίκων του έργου, τα λειτουργικά έξοδα και έξοδα συντήρησης αυτών θα καλύπτονται μέσω των κοινοχρήστων εξόδων που κατανέμονται αναλογικά σε κάθε κατοικία, συνήθως σε μηνιαία βάση.

2. Μπορώ να αλλάξω τη διάταξη των χώρων του ακινήτου μου εσωτερικά ή εξωτερικά;

Όχι, η διάταξη των διαμερισμάτων δεν μπορεί να τροποποιηθεί είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Το ακίνητο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την κάτοψη και διάταξη χώρων που φαίνεται στην εκδοθείσα οικοδομική άδεια.

3. Μπορώ να επιλέξω ή να αλλάξω τα τελειώματα, τα υλικά και τις προδιαγραφές του ακινήτου μου;

Όχι, τα υλικά και τα φινιρίσματα των διαμερισμάτων και του κτιρίου καθορίζονται από τον αρχιτέκτονα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό και αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα, επομένως δεν μπορούν να τροποποιηθούν από τον Αγοραστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να δίνεται η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών υλικών, τα οποία θα προκαθορίζονται από την Ελληνικό ΜΑΕ, και για τα οποία ενδέχεται να υπάρχει επιπλέον κόστος το οποίο θα επικοινωνείται στους αγοραστές προκειμένου να επιλέξουν.

4. Ποια θα είναι η κατάσταση του ακινήτου μου και των κοινόχρηστων χώρων του κτιρίου κατά την παράδοση/παραλαβή;

Το ακίνητο και οι κοινόχρηστοι χώροι του κτηρίου θα είναι κατάλληλοι για χρήση και κατοίκηση. Επιπλέον, το οικόπεδο όπου βρίσκεται ένα κτίριο θα είναι προσβάσιμο μέσω λειτουργικού οδικού δικτύου.

Πληροφορίες για τη Διαδικασία Αγοράς
1. Μπορείτε να περιγράψετε εν συντομία τη διαδικασία/βήματα/χρονοδιάγραμμα αγοράς του ακινήτου μου;

Δείτε αναλυτικά τη Διαδικασία Αγοράς Ακινήτου πατώντας εδώ.

2. Μπορώ να αγοράσω ένα ακίνητο ως ιδιώτης ή είναι δυνατή η αγορά του μέσω νομικής οντότητας;

Οι αγοραστές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον τρόπο που επιθυμούν να αγοράσουν το ακίνητό τους, είτε ως ιδιώτες είτε μέσω ελληνικής ή ξένης νομικής οντότητας. Ο Αγοραστής μπορεί να υπογράψει το Συμφωνητικό Κράτησης (Reservation Agreement) είτε ως ιδιώτες είτε ως νομική οντότητα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Οριστικό Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας θα πρέπει να υπογραφεί είτε από το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που υπέγραψε το Συμφωνητικό Κράτησης, είτε από γονέα, τέκνο ή σύζυγο αυτού είτε από νομικό πρόσωπο στο οποίο η οντότητα που υπέγραψε το Συμφωνητικό Κράτησης να κατέχει περισσότερο από 50%.

3. Υπάρχουν περιορισμοί που δε θα μου επέτρεπαν να αιτηθώ τραπεζική χρηματοδότηση για την αγορά του ακινήτου μου;

Όχι, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός που να προκύπτει από το ίδιο το ακίνητο ή τους όρους που περιγράφονται στο Οριστικό Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, που να μην επιτρέπουν σε έναν αγοραστή να αιτηθεί τραπεζική χρηματοδότηση για την αγορά του ακινήτου του.

4. Υπάρχουν περιορισμοί στην αγορά κατοικίας στο Ελληνικό που να σχετίζονται με τη χώρα καταγωγής μου;

Όχι, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην αγορά κατοικίας στο The Ellinikon που να σχετίζονται με τη χώρα προέλευσης του αγοραστή.

5. Μόλις ολοκληρωθεί και μου παραδοθεί το ακίνητό μου, υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση ή την ενοικίασή του;

Μόλις ολοκληρωθεί το ακίνητο και παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ο ιδιοκτήτης είναι ελεύθερος να διαθέσει το ακίνητό του κατά βούληση χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί στην ελάχιστη επιτρεπόμενη διάρκεια ενοικίασης ενός ακινήτου σύμφωνα με τον κανονισμό του κτηρίου/συγκροτήματος, με στόχο τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας των κατοίκων και την ποιότητα του έργου. Η πλειονότητα των έργων στη Little Athens δεν αναμένεται να έχει περιορισμούς στην ελάχιστη επιτρεπόμενη διάρκεια μίσθωσης.

6. Μπορώ να κάνω αίτηση για Golden Visa όταν αγοράζω ένα ακίνητο στο The Ellinikon;

Ναι, ο αγοραστής ακινήτου στο The Ellinikon μπορεί να αιτηθεί Golden Visa, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, κατά τις οποίες η ελάχιστη αξία του ακινήτου ανέρχεται στις €800.000.

Συγκεκριμένα, οι Πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι θα εξοφλήσουν το τίμημα ή θα καταβάλουν προκαταβολή 10% ή θα υπογράψουν προσύμφωνο ή ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς, αποδεικνύοντας τις σχετικές πιστώσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 μπορούν να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 με ελάχιστη αξία ακινήτου €500.000.

Πληροφορίες Πληρωμής και Εξόδων
1. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πληρωμής κατά την αγορά του ακινήτου μου;

Ναι, υπάρχει πλάνο πληρωμών δεδομένου ότι όλα μας τα οικιστικά έργα βγαίνουν στην αγορά προς πώληση πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής. Για την κράτηση ενός ακινήτου, ο αγοραστής πληρώνει το Ποσό Κράτησης (συνήθως 10% της τιμής αγοράς). Στη συνέχεια, με την υπογραφή του Οριστικού Συμβολαίου Αγοραπωλησίας, ο αγοραστής πληρώνει άλλο ένα 10%-15% της τιμής αγοράς. Έπειτα, ακολουθούν τακτικές δόσεις που βασίζονται στην επίτευξη προκαθορισμένων κατασκευαστικών σταδίων του έργου. Τυπικά, κάθε δόση καταβάλλεται κάθε 5-8 μήνες (περίπου 6 μήνες κατά μέσο όρο) και κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20% της τιμής αγοράς. Η τελευταία δόση καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του ακινήτου στον Αγοραστή.

2. Περιλαμβάνονται θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικός χώρος στην τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος;

Ναι, θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικός χώρος περιλαμβάνονται στην τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος ανάλογα με την τυπολογία του (αριθμός υπνοδωματίων). Συνήθως, τα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίων διαθέτουν μία (1) θέση στάθμευσης, ενώ τα διαμερίσματα με περισσότερα υπνοδωμάτια διαθέτουν δύο (2) ή τρεις (3) θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτές οι θέσεις στάθμευσης βρίσκονται σε προστατευόμενα υπόγεια επίπεδα με άμεση πρόσβαση στα κτίρια. Σε ορισμένα έργα υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης επισκεπτών εντός του οικοπέδου. Στην ευρύτερη περιοχή της Little Athens υπάρχουν και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης για τους επισκέπτες κατά μήκος του οδικού δικτύου. Επίσης, κάθε διαμέρισμα διαθέτει και έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, το μέγεθος του οποίου ποικίλει ανάλογα με την τυπολογία του διαμερίσματος.

3. Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής που δέχεται ο Πωλητής για την αγορά του ακινήτου μου;

Ο τρόπος πληρωμής όλων των ποσών είναι με τραπεζικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Πωλητή. Ο Πωλητής μπορεί να δεχθεί τραπεζικές επιταγές μόνο για τη δόση που καταβάλλεται με την υπογραφή του Οριστικού Συμβολαίου Αγοραπωλησίας. Η μόνη απόδειξη πληρωμής οποιουδήποτε ποσού είναι μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του Πωλητή.

4. Θα πληρώσω ΦΠΑ αν αγοράσω κατοικία στο The Ellinikon;

Όχι, όλες οι αγορές κατοικιών στο The Ellinikon απαλλάσσονται από ΦΠΑ έως τις 31/12/2024.

5. Ποιο είναι το κόστος συναλλαγής για την αγορά του ακινήτου μου, ποιος το αναλαμβάνει και πότε καταβάλλεται;

Το κόστος συναλλαγής αγοράς ακινήτου κυμαίνεται ενδεικτικά στο 4,5%-5,5% του τιμήματος αγοράς και περιλαμβάνουν: (α) το φόρο μεταβίβασης ακινήτων συν ένα δημοτικό φόρο (3,09%), (β) την αμοιβή συμβολαιογράφου (περίπου 0,5%-1%), και (γ) το κόστος μεταγραφής στο Κτηματολόγιο (συνήθως μεταξύ 0,5%-1%). Όλα τα έξοδα αυτά υπολογίζονται στο υψηλότερο ποσό μεταξύ της τιμής πώλησης και της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, και βαραίνουν τον Αγοραστή. Εκτός από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων που πρέπει να καταβληθεί λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή του Οριστικού Συμβολαίου Αγοραπωλησίας, όλα τα άλλα κόστη καταβάλλονται συνήθως μετά την υπογραφή αυτού. Πρέπει να σημειωθεί ότι μεσιτικές και δικηγορικές αμοιβές πιθανώς να πρέπει να συνυπολογισθούν από τον αγοραστή και είναι συνήθως ελεύθερες διαπραγματεύσιμες μεταξύ του αγοραστή και των συμβούλων του.

Διαχείριση και Συντήρηση Οικιστικών Έργων
1. Θα υπάρχει διαχειριστής ακινήτου που θα φροντίζει τις οικιστικές αναπτύξεις του The Ellinikon και αν ναι, ποια είναι τα κύρια καθήκοντά του;

Σε κάθε κτίριο/έργο υπάρχει συνήθως ένας διαχειριστής που διορίζεται σύμφωνα με τον κανονισμό του κτιρίου/συγκροτήματος, ο οποίος έχει τη λειτουργική και οικονομική διαχείριση αυτού του κτιρίου/έργου. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα θα λειτουργούν ομαλά, οι κανόνες και οι κανονισμοί συνιδιοκτητών θα τηρούνται σωστά, καθώς και ο καθαρισμός, η συντήρηση και η πληρωμή όλων των λογαριασμών θα πραγματοποιείται έγκαιρα και σύμφωνα με τα επιθυμητά πρότυπα.

2. Θα κληθώ να πληρώσω κοινόχρηστα έξοδα όταν ολοκληρωθεί το διαμέρισμά μου στη Little Athens, κι αν ναι, τι θα περιλαμβάνουν;

Ναι, όπως στην πλειονότητα των αστικών οικιστικών αναπτύξεων στην Αθήνα και Ελλάδα, κοινόχρηστα έξοδα θα υπάρχουν και θα καλύπτονται από τους κατοίκους κάθε οικιστικού κτιρίου/συγκροτήματος. Τα έξοδα αυτά αφορούν τη λειτουργία, διαχείριση και συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων και εγκαταστάσεων κάθε κτιρίου/συγκροτήματος. Συνήθως, τα κοινόχρηστα έξοδα συμπεριλαμβάνουν λογαριασμούς δικτύων κοινής ωφέλειας (π.χ. νερό, ρεύμα, αποχέτευση κλπ.), πιθανές υπηρεσίες που απαιτούνται (π.χ. διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, καθαρισμός κοινόχρηστης πισίνας κλπ.), έξοδα συντήρησης και επισκευών, αμοιβή διαχειριστή και άλλα. Τα κοινόχρηστα έξοδα πληρώνονται συνήθως στο τέλος κάθε μήνα. Άλλα επιπλέον ποσά που θα πρέπει να πληρωθούν από τους κατοίκους/ιδιοκτήτες ενός κτιρίου/συγκροτήματος είναι η εγγύηση κοινοχρήστων εξόδων και το γενικό αποθεματικό, που καλύπτουν καθυστερημένες καταβολές καθώς και έκτακτες βλάβες που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι/ιδιοκτήτες ενός συγκροτήματος δεν πληρώνουν κοινόχρηστες δαπάνες για έργα και εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκτός του συγκροτήματός τους. Επίσης, όλα τα έξοδα που σχετίζονται με χώρους και εγκαταστάσεις ιδιωτικούς ή αποκλειστικής χρήσης κάθε διαμερίσματος (π.χ. ιδιωτικές πισίνες, κήπους ή roof garden αποκλειστικής χρήσης κλπ.) βαρύνουν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη/ένοικο. Τέλος, πιθανές a-la-carte υπηρεσίες πληρώνονται από τον εκάστοτε λήπτη της υπηρεσίας και δεν βαρύνουν τα κοινόχρηστα ενός κτιρίου/συγκροτήματος.

Επικοινωνία Νέα